Är du sugen på att ge båten ett helt nytt liv i sommar? Jag antar att du är det, det brukar vara sådana vi är. Båten är vår stora ögonsten, på gränsen till att placeras på samma pedestal som var make eller maka (barnen brukar tack och lov hamna något högre upp).

Ändå har vi en förmåga att glömma bort durken. Nog för att den skuras och putsas och tvättas och fejas. Men golvet blir slitet med tiden. Någon går ombord med skor, och salt och smuts lägger sig i trägolvets porer. Det här är en anledning att faktiskt anlita någon för att slipa golvet. Åtminstone någon gång ibland. Måhända att det går år och åter år mellan dessa, men det gör mycket för känslan i båten med nyslipad durk.

Det bästa är att golvslipning i båten inte ens är särskilt dyrt. Det kostar några hundra kronor att få det slipat, och sedan håller det sig under många år.

Ett företag som jag själv har anlitat för golvslipning är Lunds Golvmontage. Korta handläggningstider, bra priser och trevlig personal. Nu är det inte särskilt sannolikt att du bor precis i närheten av mig, men det finns garanterat en golvfirma i närheten av dig och din båt, redo att hjälpa dig med din durk.

Det var bara ett tips. Ett annat tips, gör inte det här om du inte har riktigt trägolv. Det blir aldrig bra.